diumenge, 12 de juny del 2011

Crònica de la immersió al Boreas, Palamós

Després d'un any amb immersions on les condicions climàtiques no han ajudat. Poca visibilitat, fred i mar en moviment, avui hem anat a Palamós a fer una immersió a les restes del Boreas, antic remolcador alemany de la II Guerra Mundial. El dia ha despertat ennuvolat però això no ens ha fet enrere i els membres de l'expedició del Club de Busseig Prodivers ens hem retrobat al centre H2O Diving Center de Palamós


Avuí era un dia especial donat que alguns integrants del nostre club feien aquesta immersió com a part de la seva evaluació per a obtenir les titulacions d'Avanced Diver NAUI i d'especialització Nitrox.


En comprovar les ampolles el nostre analitzador ens diu que cap de les ampolles demanades contenia la barreja esperada, EAN32. Cap problema, ajustem els nostres ordinadors amb la barreja de cada ampolla i pugem al vaixell. Després del breafing, ens acabem d'equipar i comencem la immersió.


Reagrupats al cap de proa fem el senyal i comencem la baixada. Gràcies a la bona visibilitat, a poca fondària ja podem distingir la silueta del mític Boreas! La visita a les restes del vaixell resulta espectacular, el seu casc, l'èlix, la cambra de màquines, els ulls de bou, la cabina del capità, el timó...


Quan la pressió d'aire arriba a un nivell prudencial iniciem el nostra ascens cap a la superfície, parada profunda a 15 metres tot observant la silueta del Boreas. Després de la segona parada a 5 metres, en tornar al vaixell, comprovem els nostres ordinadors, 31,6 metres de fondària màxima, 40 minuts d'immersió i sense entrar en descompresió.


Tornarem aviat! Gran experiència!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada